22 Temmuz 2016 Cuma

19-Arttırılmış Gerçeklik Uygulamaları

1-Space Craft 3D:

     Uygulama NASA tarafından ortaya konulmuş bir gerçekliği artırılmış uzay uygulamasıdır. Uzaya gitmeden uzay araçlarını tanımaya yönelik 3 boyutlu görüntüleme yapmaya yarar. Eğitimde özellikle ilgi çekip teşvik etme amacıyla öğrencilerin gerçekçi olarak uzay araçlarını görmelerini sağlayabilir. Uygulamada uyduları bulunulan ortamdaymış gibi tanıma, öğrencilerin dikkatini çekmede kullanılabilir. 

Uygulama Görüntüsü
 





















Uygulama kamerasının tutulması gereken görüntü:




















Uygulamada yapılan bazı örnekler:


    



2-Anatomy 4D:

     Anatomy 4D uygulaması bir arttırılmış gerçeklik uygulaması olup fen bilimlerini daha zevkli hale getirmek için kullanılabilir. Uygulama telefondan indirilip uygulama kamerasına aşağıdaki fotoğraflar gösterilerek kullanılabilir. Eğitimde özellikle fen bilimlerinde vücudumuzu tanıma amaçlı kullanılabilir. Kalbin bölümleri ve damarları, vücudun sistemleri 4 boyutlu olarak gözlemlenip öğrencilerin dikkati ve ilgisi toplanabilir hatta dersler daha öğretici ve eğitici hale getirilebilir.






















Uygulamadan örnekler:
                             















3-Quiver 3D:
      Bu uygulama daha çok küçük yaşlardaki çocuklar için kullanılabilir bir uygulamadır. Bu uygulama boyama yapma, oyun oynama, yapılan boyamayı canlandırarak ekranda görüntüleme özellikleri vardır. Eğitimde öğrenciler için boyama sayfaları indirilip boyandıktan sonra ekrana tutulup boyanmış resim canlandırılıp 3 boyutlu görüntülenebilir. Böylelikle dersler oyunlu ve etkinlikli olarak işlenmiş ve dikkat çekilmiş olur.

Uygulama Görüntüsü

Uygulama kamerasının tutulması ekran:






Uygulamadan örnekler:








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder